Yllätyksiä remontissa

Remonttiasentajalla ei ole kahta samanlaista työpäivää - ainakaan meidän kokemuksemme mukaan. Eläimiä kattorakenteissa ja vanhoja esineitä eristeenä löytyy usein. 

Asentajamme Arno oli eräänä kesäkuun päivänä Vantaalla purkamassa rintamamiestalon lattiaa. Vanhojen lankkujen alta pilkisti vanha juomalasi. Tai niin hän ainakin aluksi ajatteli. Tarkempi tutkistelu osoitti juomalasin olevan jotain ihan muuta. Niitä oli ensiksikin kaksi. Sodan jäljiltä oli jokin talon edellisistä omistajista kätkenyt räjähtämättömiä kranaatteja muistoksi, jotka olivat jääneet unohduksiin kätköpaikkaansa. 

Aikanaan pioneerina työskennellyt Arno ei löydöstään pahemmin hätkähtänyt, mutta remonttityön piti jatkua. Työnjohtaja Tomi saikin pian puhelun : "mitä tehdään, lattian alta löytyi pommi?".

Hätäkeskuksen kautta paikalle ohjautui poliisin lisäksi puolustusvoimien henkilökuntaa poistamaan räjähteet.  Mökilleen remontin ajaksi vetäytyneelle asukkaalle tämä oli täysin yllätys. Kukapa nyt odottaisi kävelevänsä räjähtämättömien kranaattien päällä päivittäin.

Lue uutinen aiheesta:  www.hs.fi/kaupunki/art-2000005271577.html